Seizoenen

Lente speelgoed tips en buiten activiteiten voor kinderen!

Welkom bij deze eerste nieuwsbrief van Tilky.nl. In deze maandelijkse nieuwsbrief schrijf ik over een pedagogisch onderwerp of thema dat mij op dat moment bezighoudt. Ook geef ik elke maand een speelgoed en kinderboekentip!

Ik hoop dat deze nieuwsbief inspiratie geeft op het gebied van ontwikkeling en opvoeding van het jonge kind.

Veel leesplezier! 

Buitenspelen

We zitten nu midden in de lente, het zonnetje schijnt vaker en het wordt steeds warmer. Het buitenspeel seizoen is dan ook echt begonenn. Buitenspelen is gezond en vooral heel leuk, maar is daarnaast enorm waardevol voor de ontwikkeling van kinderen. Zo stimuleert het de creativiteit en geeft het kinderen zelfvertrouwen.
Maar wat als je merkt dat je kind buiten toch niet zo makkelijk tot spel komt? Hieronder een aantal tips:

  • Zet een emmer met water en een aantal kwasten en verfrollers in de tuin neer. Met de kwasten en verfrollers kan er “geschilderd” worden op de tegels en muur.
  • Zet een aantal (kinder)bezems en een kruiwagen in de tuin en moedig de kinderen aan om samen de tuin te vegen en netjes te maken. Kinderen worden zo uitgedaagd om te kijken wat er allemaal in de tuin ligt; bloemen, blaadjes, een verdwaalde worm? 
unnamed-2

Stapelstenen van Stapelstein (voor binnen en buiten).

unnamed-3
Rupsje nooitgenoeg in de tuin – Eric Carle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *